Waarom-hoe-wat

“Alleen als je bewust bent, kun je leren te kiezen om te doen of te laten”

Waarom

Iedereen wil graag goed in zijn of haar vel zitten. Op het werk en thuis. In de praktijk draai je echter vaak op de automatische piloot, onbewust als een gewoonte, zonder echt vooruit te komen en je energiek en tevreden te voelen. Weet je soms even niet meer wat echt belangrijk voor je is. Als je vastloopt op steeds dezelfde problemen, leg je je erbij neer, je organiseert eromheen of klaagt er steen en been over.

Maar…het kan anders!

Als je dit doorhebt én bewust gebruikt als een motortje om iets nieuws, iets beters of iets mooiers te creëren, dan schep je een ander perspectief en vermogen om dit om te buigen. Welke mogelijkheden zie je dan? Wat zou gebeuren als je daar ruimte aan geeft? Wat wil je ECHT?

Ik geloof erin dat iedereen kan ontwikkelen om zijn of haar beste en meest tevreden leven te leiden. Iedereen is verantwoordelijk en ‘liefdevol verplicht’ om het maximale eruit te halen wat je als vonk in je hebt. Hier heb je zelf invloed op. Ervaar meer vrijheid, betekenis en plezier in wat je doet. Volg je hart, manage je brein, stap in je gutsfeeling en vonk jezelf aan.

Want pas als er een vuurtje in jezelf brandt, kan de vonk op anderen overslaan.

Hoe

Je wil jezelf ontwikkelen omdat de huidige tijd je hiervoor uitnodigt en uitdaagt. Bewust worden van je eigen kracht, wijsheid en mogelijkheden; niet vragen OF iets lukt maar HOE het lukt. Kennis en het toepassen van de (samen)werking van je drie breinen; hoofd, hart, buik en het leren van een groeimindset, geeft inzicht en levert een mega-bijdrage aan je persoonlijke groei. Werken en leven vanuit dit FUNdament geeft vorm aan je hoogste expressie.

Vergroot je kennis en bewustzijn en leer switchen, spelen en samenwerken met je helpende én hinderende gedachten, gevoelens, patronen en gewoontes. Bewust maken en toepassen wat grotendeels onbewust gebeurt.

Herken vanuit welk perspectief je handelt en hoe je emotionele en mentale veerkracht werkt. Je mindset -manier van denken- bepaalt je gemoedstoestand, succes en levensplezier. Want hoe je kijkt, bepaalt wat je ziet.

Gecombineerd met het optimale gebruik van je hart- en buik intelligentie maakt gave dingen mogelijk. Doen waar je blij van wordt en wat betekenis heeft.

Dit vraagt een ‘reboost’ in voelen, denken en doen.  Ga staan voor wat je voelt en denkt. Aanvonken is een actieve levenshouding die te leren is. Iedereen is een aanvonker.

Wat

Aanvonkprogramma’s maken enthousiast en inspireren, zijn een stroomversneller met vernieuwingskracht om je eigen wijsheid en kracht te vergroten en belemmerende patronen te doorbreken.

Verwacht eye-openers met verrijkende tools en tips. Het bundelen van elkaars krachten en wijsheid zorgt voor blikverruiming en verdieping.

Je ontvangt kennis, expertise en ervaringen met methodieken uit de Positieve Psychologie, recente Neurowetenschap mBraining en mBIT, Mindset Instituut, Mindfulness en NLP. Geïnspireerd met het gedachtegoed van Planetree.

In de vorm van trainingen, workshops, inspiratiesessies, webinars en lezingen. Voor individueel, team en organisatie ontwikkeling.