Waarom-hoe-wat

“Alleen als je bewust bent, kun je leren te kiezen om te doen of te laten”

Waarom

Iedereen wil graag goed in zijn of haar vel zitten. Op het werk en thuis. In de praktijk draai je vaak op de automatische piloot zonder echt vooruit te komen en je energiek en tevreden te voelen. Weet je soms even niet meer wat echt belangrijk voor je is.  Het kan anders!

Als je vaker vastloopt op dezelfde problemen, leg je je erbij neer, je organiseert eromheen of klaagt er steen en been over. “Frustratie is de moeder van innovatie”.

Als je dit doorhebt én gebruikt als een motortje om iets nieuws, iets beters of iets mooiers te creëren, dan schep je een ander perspectief en vermogen om dit om te buigen. Welke mogelijkheden zie je dan? Wat zou gebeuren als je daar ruimte aan geeft? Wat wil je?

Ik geloof erin dat iedereen kan ontwikkelen om zijn of haar beste en meest tevreden leven te leiden. Iedereen is verantwoordelijk en ‘liefdevol verplicht’ om het maximale eruit te halen wat je ‘als vonk’ in je hebt. Hier heb je zelf invloed op. Ervaar meer vrijheid en plezier in wat je doet. Volg je hart, vonk jezelf aan en manage je brein!

Want pas als er een vuurtje in jezelf brandt, kan de vonk op anderen overslaan.

Hoe

Je wil jezelf ontwikkelen omdat de huidige tijd je hiervoor uitnodigt en uitdaagt. Bewust worden van je eigen kracht, wijsheid en mogelijkheden; niet vragen OF iets lukt maar HOE het lukt. Kennis van de werking en gebruiksaanwijzing van je brein en mindset en het toepassen, levert een mega-bijdrage aan je persoonlijke groei.

Vergroot je kennis en bewustzijn en leer ‘switchen en spelen’ met je helpende én hinderende gedachten, patronen en gewoontes. Doen wat je graag wilt en waar je energie van krijgt. Herken vanuit welk perspectief je handelt en hoe je emotionele en mentale veerkracht werkt. Want hoe je kijkt, bepaalt wat je ziet.

Je mindset -manier van denken- bepaalt je gemoedstoestand, succes en levensplezier. Aanvonken is een actieve levenshouding die te leren is. Iedereen is een aanvonker.

Het vraagt om een ‘reboost’ in denken, voelen, kiezen en doen. Bewust maken en toepassen wat grotendeels onbewust gebeurt. Ga staan voor wat je voelt en denkt. 

Wat

Aanvonkprogramma’s raken en inspireren, zijn een stroomversneller met vernieuwingskracht om je eigen wijsheid en kracht te vergroten en belemmerende patronen te doorbreken.

Het geeft je een ‘zetje in de richting’ door inzicht in breinprincipes, mindset, creativiteit, mensgerichte communicatie en -persoonlijk- leiderschap.

Je ontvangt kennis, expertise en ervaringen met methodieken onder andere uit de positieve psychologie, neurowetenschap & leiderschap, Mindset Instituut, mindfulness , NLP en geïnspireerd door het gedachtegoed van Planetree.

Verwacht eye-openers met verrijkende tools en tips. Het bundelen van elkaars krachten en wijsheid zorgt voor blikverruiming en verdieping.

In de vorm van trainingen, workshops, inspiratiesessies, webinars en lezingen. Zowel voor persoonlijke als team en organisatie ontwikkeling.

Programma’s