Het woordje ‘TE’ is nooit goed behalve het woord ‘TEvreden’.

Dit is een van de uitspraken die mijn vader vroeger deed en mij altijd is bijgebleven. Er zit zoveel wijsheid in.

En deze uitspraak heeft mij tegelijkertijd vaker ‘gepuzzeld’. Ik dacht dan ‘klopt dit wel? Is dit zo?’. Dan triggerde deze mij omdat het iets ‘gezapigs’ had en iets van ‘blijf maar waar je bent’. Het moedigt je niet aan om beweging te maken,  een doel na te streven of persoonlijk te groeien.

Nu weet ik dat alles wat je triggert iets over jezelf zegt. Iets wat je zelf nog te leren hebt. Door persoonlijke rijping en oprechte nieuwsgierigheid naar tevredenheid, beleef ik deze uitspraak nu anders.

Ik begrijp de essentie van deze zin steeds meer.

Je kunt zeker iets willen creëren, doelen hebben en waarmaken. Doe dit dan

  • vanuit je hart
  • vanuit flow
  • vanuit dat het klopt voor je
  • vanuit vreugde en plezier
  • vanuit tevredenheid.

En doe het omdat je het graag wilt en niet omdat je het van jezelf moet of dat je jezelf dwingt iets te bewijzen voor een ander of voor jezelf.

Vanuit tevredenheid en ‘het is goed zoals het is’, je weg bewandelen. Ja, voor mij een diepe en wijze uitspraak.

‘Toevallig’ kwam ik een artikel tegen ‘Waarom tevredenheid het nieuwe gelukkig is’. Met dezelfde wijsheid als die van mijn vader…

https://www.happinez.nl/groei/gelukkig-zijn-met-tevredenheid/