Gun je jezelf wat je ook een ander gunt?

De meeste mensen die ik ontmoet gunnen een ander alle geluk van de wereld en ze doen er ook veel aan om het een ander naar de zin te maken. Zo waardevol en bijzonder om goed voor elkaar te zorgen. Ik ben ook graag één van die mensen.

Tegelijkertijd ‘vergeten’ we soms om ook goed voor onszelf te zorgen. Om naast het gaspedaal in te drukken om gas te geven, dit ook af en toe te laten. Om naast inspanning ook de rust en ontspanning op te zoeken en dit jezelf te gunnen. Ik ben er ook zo één die af en toe van het gaspedaal af mag gaan.

Een inspirerende vraag als je je in bovenstaande herkent is ‘gun je jezelf wat je ook een ander gunt?’

Zo kwam ik de oproep van Ali B een paar weken geleden tegen. Hij vroeg ‘wie gun je groei?’ Ik vond dit een waardevolle en leuke vraag en ging meteen aan mensen denken wie ik groei gunde. Tot ik besefte dat ik het belangrijk vind dat mensen ook goed voor zichzelf zorgen en dat ik zelf van ‘practice what you preach’ ben. Dus dat ik ook goed voor mezelf te zorgen heb.

En met deze ‘zorg goed voor jezelf’ en ‘denk groot’ gedachte, werd ik ineens blij en enthousiast om Ali B spontaan te schrijven met als antwoord: ik gun de Aanvonk Company dus mezelf groei! Wauw, dit voelde voor mij eerst een beetje ongemakkelijk en ook al weet ik dat het niet egoïstisch is om dit te vragen, heb ik bij mezelf dan wel wat te overwinnen.

Maar ik doe het wel -en ik omarm even het ongemakkelijke gevoel- en dus ik schreef Ali.

 

En dat dit resulteerde in direct WhatsApp verkeer met Ali en een spontaan door hem gemaakte rap , dat voelde echt als een cadeau voor mezelf, die ik volmondig kon ontvangen. Het gaat uiteindelijk nog niet zo zeer over het eindresultaat als wel over de weg ernaar toe. Daarmee maakt je het verschil om goed voor jezelf te zorgen, weten wat belangrijk voor je is én jezelf hierin wat te gunnen.

Gun jij jezelf ook groei?